Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:
• 50 dkg eper
• 1 citrom leve
• 1 tasak vaníliás cukor
• 6 evőkanál narancslikőr vagy rum (esetleg rumaroma)
• 15 dkg babapiskóta
• 25 dkg hideg mascarpone sajt
• 2,5 dl natúr joghurt ( de lehet epres joghurt is )
• 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk .
Elkészítés: A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. Az alkoholt   mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk velük egy akkora jénait , amelyben egymás mellé elférnek a piskóták. A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A piskótára egy réteg epret szórunk, és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a krémre szórjuk a maradék epret.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.