Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzávalók:

4 nagyon friss tojás,
3 cs. vaníliás cukor,
3 ek. cukor,
50 dkg hideg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak ( vagy rumaroma)
kb. 40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak.
a tetejére: 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű lesz. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.  A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve,egy rétegben jénai aljára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb. fél órá át állni hagyjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

----------------------

(hozzászóló ._.*, 2010.04.09 20:25)

Az eredetibe Amaretto likőrt raknak a Martini,Rumaroma helyett.
*-*