Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos tiramisu

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg hideg mascarpone,
  • 25 dkg babapiskóta,
  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 1 evőkanál rum vagy narancslikőr,
  • 2 narancs vagy 2 dl narancslé,
  • kakaópor

  • Elkészítés: A narancsok héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A levéhez tesszük a rumot vagy a narancslikőrt. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, narancshéjjal habosra keverjük, és a mascarponét hozzáadjuk. A tojások fehérjét keményre verjük, majd ezt is a krémhez keverjük. A babapiskótát beleforgatjuk a narancslébe, jénai aljába sorba rakjuk. Rásimítunk egy adag krémet. Több ilyen sort készítünk, tetejére krém kerül. Végül kakaót szitálunk rá. 4-6 órára hűtőbe kell tenni.

     

    Hozzászólások

    Hozzászólás megtekintése

    Hozzászólások megtekintése

    Nincs új bejegyzés.